Ako to, že vás po sladkej desiate opäť naháňa maškrtná?
Môže za to rozkolísaný krvný cukor! Jediným spôsobom, ako tomu predísť, je pridať ku každému dennému jedlu potraviny s nízkym glykemickým indexom – napríklad zeleninu .
A zatiaľ čo papriku mnohokrát do pokrmov neschováte, mrkva je na tieto účely ako stvorená.
Päť dokonalých receptov s mrkvou máte práve pred sebou!
Naše recepty
Mrkvové cesto
Očistenú mrkvu strúhame skutočne najemno na tzv. chrenovom strúhadle. Pridávať ju potom môžeme do rôznych receptov na cesto a piecť tak napríklad:
- mrkvové buchty
- mrkvové bábovky
- mrkvové torty
Tip nakoniec: Hoci strúhať veľké mrkvy je oveľa jednoduchšie, mladučké, malé mrkvičky dodajú oveľa viac chuti. Preto je najvhodnejšie zamestnať kuchynského robota!
Inšpiroval vás článok? Pošlite ho priateľom!

Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín