Recepty na cestoviny
Táto talianska príloha si získala miesto v gastronómii po celom svete. Aké recepty na cestoviny už poznáte? Dajú sa pripraviť aj doma. Ich príprava nie je náročná. Chce to len trpezlivosť a ten správny recept! Poďme sa pozrieť, aké najčastejšie podoby cestovín máme a ako si ich môžeme dopriať.
Skvelá kombinácia cestovín a řapíkatého zeleru v našich receptoch. Vyskúšajte a uvidíte!
Výborné recepty na hubové cestoviny, ktoré nikdy nesklamú. Presvedčte sa sami!
Skvelé recepty na cestoviny s bábikou z bravčového mäsa na 5 rôznych spôsobov. Ochutnajte všetky!
Skvelé recepty na lasagne z cukety ako z Talianska. Vyskúšajte niečo nové!
Vynikajúce recepty na špenátové lasagne, ktoré si zamilujte! Aký variant vyskúšate ako prvý?
Výborné recepty na kuracie lasagne na jednom mieste. Aký variant vyskúšate ako prvý?
Ktoré Recepty na cestoviny hľadáš?
Klasické neplnené
Okrem rozlíšenia podľa tvarov, ich môžeme diferencovať aj zložením. Existujú vyrobené z bielej i celozrnnej múky alebo dokonca zo zemiakov. Väčšinou sú vyrábané zo semolinovej múky, tj krupice z tvrdej pšenice. Niektoré sú vaječné a iné bez vajec.
Medzi tie najznámejšie patria:
- okrúhle (spaghetti, spaghettini, bucatini, špecle)
- ploché širšie rezance (tagliatelle, fettuccine, pappardelle, pizzoccheri)
- rúry a kolienka (penne, rigatoni, cannelloni)
- mašličky (farfalle)
- vretená (fusilli)
- halušky (gnocchi, radiatori)
- okrúhle (rotelle)
- mušle (cavatel, orecchiette)
- pláty (lasagne)
Ako slávne kombinácie môžeme uviesť spaghetti bolognese, cestoviny carbonara či skvelé zapečené lasagne . K neplneným cestovinám môžeme zvoliť rôzne druhy omáčok od syrových, cez zeleninové, k mäsovým. Pozrite sa na najlepšie recepty s cestovinami .
Skúste si urobiť aj domáce gnocchi podľa nášho návodu , naozaj to za to stojí. Bude to z poctivých surovín!
Najznámejšie plnené
- Ravioli
- Tortellini
- Canelloni (závitky, ktoré je možné naplniť)
- Cappelleti (malé plnené klobúčiky)
Ravioli sú nesušeným druhom cestovín, ktoré sú plnené špenátom a ricottou, syrmi, bylinkovou zmesou alebo napríklad údeným lososom.
Tortellini sú tiež plnené obľúbenou kombináciou špenátu a riccoty, ale aj zeleninovou či mäsovou zmesou, smotanou a syrom.
Do vývaru ako stvorené
- Alfabetti: abeceda a čísla
- Anellini malé krúžky
- Farfalline (mini mašľa)
- Capellini tagliati (tenké krátke špagety)
- Conchigliette (mušličky)
- Peperini (guličky a kocky)
- Stelline (hviezdičky)