Ochutnajte talianske zemiakové halušky na 7 rôznych spôsobov. Je to lahôdka!

Nemôžete sa nabažiť talianskej kuchyne?

Potom nezabudnite vyskúšať naše recepty na gnocchi!

Máme pre vás varianty s kačacím ragú, šampiňónmi či s kuracím mäsom.

Je na vás, či halušky kúpite už hotové alebo si pripravíte svoje domáce podľa nášho návodu.

Tak poďme na to!

Tipy, ako pripraviť tie najlepšie domáce gnocchi

  • Vyberte tie správne zemiaky . Múčné zemiaky dodávajú gnocchi ľahkú textúru.
  • Varenie neolúpaných zemiakov vcelku pomáha zabrániť tomu, aby absorbovali prebytočnú vodu. Šupku odstráňte čo najskôr, aby sa para skôr uvoľnila, než aby sa vstrebala do dužiny.
  • Použite lis na zemiaky . To zaistí jemnú a vzdušnú textúru.
  • Z ešte teplých zemiakov vypracujte cesto. Tým podporíte, že sa vajcia krásne spoja s cestom.
  • Šetrite s múkou. Presné množstvo sa bude líšiť v závislosti od múky, zemiakov a vlhkosti vo vašej kuchyni, ale ďalšiu múku pridávajte striedmo. Chcete toľko, aby cesto držalo pohromade, ale nie toľko, aby gnocchi sťažli.
  • Cesto neprepracovávajte. Cesto potom môže stvrdnúť.
  • Než vytvarujete všetky halušky, urobte a uvarte ich len pár . Pokiaľ sa halušky rozpadnú, pridajte do cesta viac múky.
  • Zmrazte ich. S mrazenými haluškami sa ľahšie manipuluje ako s čerstvými a pri varení lepšie drží tvar.
  • Neprevarujte. Ak sa vaše halušky varí príliš dlho, môžu absorbovať príliš veľa vody a budú žuvavé.
  • Nepoužívajte sitko. Jemné halušky sa môžu pri cedení roztlačiť. Vyberte ich z hrnca pomocou dierovanej lyžice a jemne premiešajte s ľubovoľnou omáčkou.

A ako sa vám naše dnešné recepty s gnocchi páčili? Napíšte nám do komentárov!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.