Najlepšie recepty na halušky z cesta ako malá desiata či ľahký obed. Inšpirujte sa!

Omrknite recepty na halušky a pripravte pre seba i svojich blízkych tento populárny slovenský pokrm pre akúkoľvek príležitosť.

Môžete ich ochutnať klasicky s kapustou či bryndzou, ale nie je na škodu aj experimentovať.

Neváhajte vyskúšať niektorú z našich starostlivo zozbieraných lahôdok, ktoré podráždia vaše chuťové poháriky.

Čo je bryndza?

Bryndza je veľmi chutný mäkký syr. Má svoju ojedinelú a úplne charakteristickú chuť, pričom jediným ochucovadlom je soľ. Pravý syr sa vyrába z ovčieho mlieka, ktorého podiel by mal tvoriť minimálne 50 %.

Vzniká zasyrením mlieka, ktoré sa následne necháva zaschnúť. Vďaka tomu sa vytvorí hrudkový ovčí syr. Potom sa triedi a omýva vodou. K najväčším prednostiam tohto syra patrí obsah mnohých druhov laktobaktérií (cca 20), ktoré majú pozitívny vplyv na naše zdravie.

Syr pomáha so znížením cholesterolu aj krvného tlaku, reguluje hladinu cukru v krvi, posilňuje imunitu, ale tiež pomáha lepšie vstrebávať vápnik. Je to svojim spôsobom prírodné antibiotikum a probiotikum.

Kam sa bryndza hodí?

  • Do polievok a omáčok
  • K mäsu, zelenine i len tak k samotným zemiakom
  • Na cestoviny
  • Náplň do pirohov
  • Základné ingrediencie na výrobu nátierok

Aké varianty môžeme ochutnať?

  • Liptovskú
  • Letné
  • Jesenné
  • Zimné

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.