Talianske cestoviny sú základnou potravinou nielen Talianov, ale dá sa povedať, že dnes už sú rozšírené po celom svete.
O ich pôvode sa traduje, že návod na ich prípravu pôvodne priviezol v 13. storočí Marco Polo zo svojich ciest po Ďalekom východe, avšak Taliani si nechcú nechať svoje prvenstvo uprieť.
Inšpirujte sa našimi receptami s talianskymi cestovinami!
Naše recepty
zdroj : lospicchiodaglio.it
Tip: Na vyprážanie s minimom tuku využite panvice s nepriľnavou úpravou. Mrknite na hodnotenie panvíc s teflónovou úpravou .
Tip na záver
Cestoviny môžeme sami doma farbiť podľa chuti . Najvhodnejšie prírodné farbivá sú:
- špenát,
- červená repa,
- tiež šafran alebo tekvica.
Špenát zafarbia cestoviny na zeleno, červená repa na červeno, šafran žlto az tekvice získajú cestoviny krásnu oranžovú farbu.

Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín