Citrón na sladký spôsob?
Áno, v týchto receptoch na citrónové muffiny si ho vychutnáte úplne inak.
Vyskúšajte všetky naše varianty!
Naše recepty
Ako používať citróny v kuchyni
Ako s citrónmi variť
Citróny sú základom kulinárskeho umenia, a to z dobrého dôvodu. Ich kyslosť sa dobre hodí k hydine, rybám a morským plodom, rovnako ako ku všetkým druhom zeleniny. Tu je niekoľko slaných jedál, ktoré môžete pripraviť z čerstvých citrónov.
- Morčacia sviečková s citrónom
 - Pečený sumec s citrónom v alobale
 - Kurča s citrónom tymiánom
 - Grilovaný losos s citrónom a kôprom
 
Ako s citrónmi piecť
Citrónové dezerty sú ďalšou klasickou kategóriou, pretože ich citrusová kyslosť sa snúbi so sladkosťou a vytvára kulinárske kúzlo. Tu je hŕstka sladkých dezertov, ktoré môžete urobiť zo zvyšných citrónov.
- Citrónová torta s mascarpone vrstvou
 - Klasický citrónový koláč
 - Sušienky s citrónovým krémom
 
Citróny v nápojoch
A samozrejme, pokiaľ ide o použitie citrónov, môžete ich vždy použiť do nápojov. Tu je niekoľko receptov na limonádu, koktaily na báze citróna a ďalšie osviežujúce nápoje.
- Domáca zázvorová limonáda s citrónom
 - Vodka Lemon Sorbet
 - Čerstvé Martini s kvapkou citróna
 - Limoncello
 
Ako citróny skladovať
Z veľkej časti to znamená zmraziť ich, ale sú aj iné spôsoby, ako môžete čerstvé citróny uchovať, ako je napríklad príprava citrónového pudingu alebo konzervácia iba šupiek.
Môžete ich tiež odšťaviť a potom šťavu zmraziť, buď v nádobe, alebo vo formách na ľad. Citróny môžete tiež nakrájať na plátky a potom ich zmraziť na plechu vyloženom papierom na pečenie.

              
              
              
              
Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín