Chrumkavé a šťavnaté kuracie stehná v marináde zo sezamového oleja a sójovej omáčky pečené spolu s hlávkovou kapustou sú neuveriteľne lahodné a skvele sa hodia ako rýchla večera počas náročného pracovného dňa.
Čo budete potrebovať
- 1 lyžička oleja neutrálnej chuti
 - 1 lyžica sezamového oleja
 - 1/4 šálky rozpusteného kokosového oleja alebo olivového oleja
 - 3 lyžice sójovej omáčky
 - 1 lyžica ryžového octu (alebo iného)
 - 1 lyžica Srirachy (voliteľne)
 - 8 kuracích stehien
 - 1 štipka soli a korenia podľa chuti
 - 1 hlávková kapusta s hmotnosťou cca 1 – 1,5 kg
 
Postup
- Predhrejte rúru na 220ºC.
 - Nalejte lyžičku oleja neutrálnej chuti do panvice.
 - V malej miske zmiešajte sezamový olej, kokosový olej, sójovú omáčku, ryžový ocot a srirachu, ak používate.
 - Vložte stehná do veľkej misy.
 - Všetko dochuťte soľou a korením.
 - Stehná prelejte 1/4 šálkou pripravenej zmesi a nechajte marinovať, kým sa rúra predohrieva.
 - Kapustu nakrájajte na cca 2,5 cm klinky.
 - Klinky dajte do veľkej misy, všetko dochuťte soľou a korením a zalejte zvyšnou zmesou oleja a sójovej omáčky.
 - Kuracie stehná dajte na pripravený plech a rovnomerne ich rozprestrite.
 - Pečte 10 minút.
 - Vyberte plech z rúry a okolo stehien naskladajte klinky kapusty.
 - Pečte ďalších 20 až 25 minút, alebo kým mäso nezezlátne a neprepečie sa.
 - Vyberte plech z rúry a preneste mäso na tanier, aby si odpočinulo.
 - Kapustu vráťte do rúry a pečte ďalších 10 až 15 minút, alebo kým sa šťava nezredukuje a okraje kapusty neskaramelizujú.
 - Podávajte!
 

Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie liatinových panvíc . Kto vyhral v našom porovnaní?

Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín