Kuracie stehná v marináde zo sójovej omáčky, medu a korenia piatich vôní pečené spolu s mrkvou a hlávkovou kapustou do úplnej dokonalosti. Po tomto pokrme sa budete olizovať!
Čo budete potrebovať
- 2 kg kuracích horných stehien
 - 1 hlávková kapusta, nakrájaná na 2,5 cm klinky
 - 3 veľké mrkvy, olúpané a nakrájané na 5 cm klinky
 - 1 lyžica sójovej omáčky alebo tamari
 - 2 lyžice medu
 - 1 lyžica korenia piatich vôní
 - 1 lyžička cesnaku
 - 1/4 šálky + 2 lyžice olivového oleja
 - drvené červené chilli na dochutenie
 - jarná cibuľka
 
Postup
- Predhrejte rúru na 220°C.
 - Na veľkú panvicu naaranžujte kapustu a mrkvu, pokvapkajte 2 lyžicami olivového oleja a osoľte 1 lyžičkou morskej soli.
 - V malej miske zmiešajte sójovú omáčku, med, korenie piatich vôní, cesnak a ¼ šálky olivového oleja.
 - Vo veľkej miske premiešajte mäso spolu s marinádou.
 - Pečte 35 minút, potom mäso vyberte a pečte zeleninu ďalších 10 minút.
 - Ozdobte vločkami červeného chilli a nakrájanou jarnou cibuľkou.
 - Dobrú chuť!
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín