Na tenké plátky nakrájanú kapustu restovanú spolu s mletým kuracím mäsom a mrkvou v chutnej čínskej omáčke si obľúbite. Pokrm skvele poslúži ako rýchla a zdravá večera, ktorá je navyše neuveriteľne jednoduchá na prípravu.
Čo budete potrebovať
- 5 strúčikov prelisovaného cesnaku
 - 2 lyžice nastrúhaného čerstvého zázvoru
 - ½ lyžičky vločiek červeného chilli
 - 1/4 lyžičky mletého klinčeka
 - 4 lyžice sójovej omáčky plus ďalšie podľa chuti
 - 2 lyžice ryžového octu
 - 1 a 1/2 lyžice javorového sirupu
 - 1 malá kapusta s hmotnosťou cca 500 – 600 g
 - 2 lyžice extra panenského olivového oleja
 - 500 g mletého kuracieho mäsa
 - 2 šálky strúhanej mrkvy
 - 1 malý zväzok jarnej cibuľky nakrájanej nadrobno
 - 1/2 šálky čerstvých lístkov a jemných stoniek koriandra, nakrájaných
 - ryža alebo ryžové rezance na servírovanie
 
Postup
- V malej miske zmiešajte cesnak, zázvor, vločky červeného chilli a klinčeky.
 - V samostatnej miske zmiešajte 2 lyžice sójovej omáčky, ryžový ocot a javorový sirup.
 - Kapusta na tenké prúžky.
 - Rozpáľte veľkú, hlbokú panvicu alebo wok na stredne vysokom plameni.
 - Pridajte 1 lyžicu oleja.
 - Akonáhle je olej horúci a blyští sa, pridajte mleté mäso.
 - Opekajte a počas toho mäso nalámte.
 - Vmiešajte zvyšné 2 lyžice sójovej omáčky.
 - Pokračujte v opekaní, kým nie je mäso úplne prepečené a všetka tekutina, ktorá sa nazhromaždila v panvici, sa z väčšiny nevyvarí, asi 5 minút.
 - Preložte na tanier alebo do misky.
 - Pridajte zvyšnú 1 lyžicu oleja do panvice.
 - Pridajte kapustu a mrkva.
 - Restujte 2 minúty za občasného miešania, kým kapusta nezačne vädnúť.
 - Pridajte zmes zo sójovej omáčky a javorového sirupu a zmes korenia.
 - Panvicu zakryte tesne priliehajúcou pokrievkou a varte na vysokej teplote jednu minútu, kým kapusta úplne nezvädne.
 - Odkryte a vmiešajte jarnú cibuľku, koriander a odložené mäso.
 - Nechajte variť ďalších 30 sekúnd.
 - Kapusta by mala byť chrumkavá (ak nie je, varte ho o niečo dlhšie).
 - Podávajte horúce s ryžou alebo rezancami a extra sójovou omáčkou podľa chuti.
 

Na prípravu číny sa vám bude hodiť ázijská hlboká panvička – wok. Ak ju ešte nemáte doma, možno využijete naše recenzie tých najlepších panvíc wok , v ktorých vám poradíme, ako vybrať tú správnu.

Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín