Rýchla a zdravá večera, ktorá je hotová iba za 25 minút? Presne taký je tento recept na kúsky kuracieho mäsa restovaného s cibuľou a cuketou v rýchlej teriyaki omáčke!
Čo budete potrebovať
- 500 g kuracích pŕs bez kosti a bez kože, nakrájaných na tenké plátky a potom nakrájaných na kúsky veľkosti sústa
 - 4 lyžice sójovej omáčky
 - 2 lyžičky jablčného octu
 - 2 lyžičky kryštálového cukru
 - 1 lyžica nastrúhaného čerstvého
 - 3 strúčiky rozotreného cesnaku
 - 2 lyžice vody
 - 1 lyžička kukuričného škrobu
 - 1/4 lyžičky vločiek červeného chilli
 - 2 stredné cukety
 - 1 veľká červená alebo žltá cibuľa
 - 2 lyžice extra panenského olivového oleja
 - sezamové semienka voliteľne na ozdobu
 - nakrájaná jarná cibuľka na ozdobu
 
Postup
- Vo veľkej mise zmiešajte kuracie kúsky, 1 lyžicu sójovej omáčky, 1 lyžičku jablčného octu a 1 lyžičku kryštálového cukru.
 - Dajte bokom, zatiaľ čo budete pripravovať zostávajúce ingrediencie.
 - V malej miske zmiešajte zvyšné 3 lyžice sójovej omáčky, zvyšnú 1 lyžičku jablčného octu, zvyšnú 1 lyžičku cukru, zázvor, cesnak, vodu, kukuričný škrob a vločky červeného chilli.
 - Dajte bokom.
 - Cuketám odkrojte konce.
 - Rozrežte pozdĺžne napoly a potom položte ploché, rezné strany na pult.
 - Nakrájajte priečne na polmesiaca hrubé cca 0,5 cm.
 - Cibuľu nakrájajte nadrobno.
 - V širokej panvici rozohrejte 1 lyžicu olivového oleja na stredne vysokom plameni.
 - Akonáhle je olej horúci, pridajte mäso a marinádu, ktorá z neho zostala.
 - Opekajte, kým nie je mäso zvonku zlatisto hnedé a úplne prepečené, asi 3 až 4 minúty.
 - Vyberte na tanier.
 - Zohrejte zvyšnú 1 lyžicu oleja.
 - Pridajte cibuľu.
 - Restujte, kým nezmäkne a nezačne hnednúť, 4 až 5 minút.
 - Omáčku ešte raz premiešajte a potom ju pridajte do panvice.
 - Nechajte variť 30 sekúnd, potom pridajte nakrájanú cuketu.
 - Varte, kým cuketa nezačne mäknúť, ešte asi 3 minúty.
 - Zložte z platne a potom vmiešajte odložené kurča.
 - Podávajte horúce, posypané sezamovými semienkami a jarnou cibuľkou podľa chuti.
 

Máme pre vás aj ďalšie tradičné recepty na čínu 4x inak. S mäsom aj bez!

Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín