Budete prekvapení, aké jednoduché je pripraviť si domáce jedlo, ktoré bude chutiť ako to z čínskeho bistra. Kombinácia kuracieho mäsa, ananásu a sójovej omáčky je navyše úplne jedinečná!
Čo budete potrebovať
Na kuracie mäso:
- 2 kuracie prsia
 - 2 lyžice sójovej omáčky
 - 1 lyžička sezamového oleja
 - 1 vajce
 - 1/4 lyžičky korenia
 - 3 lyžice hladkej múky
 - 3 lyžice kukuričného škrobu
 - kukuričný alebo repkový olej
 
Na omáčku:
- 1 šálka kúskov konzervovaného ananásu
 - 1 šálka šťavy z ananásovej konzervy
 - 1/4 šálky trstinového cukru
 - 1 lyžica kukuričného škrobu + 1 lyžica vody
 - 1 lyžica sójovej omáčky
 
Postup
- Nakrájajte 2 kuracie prsia na kúsky a dajte do misy.
 - Pridajte sójovú omáčku, sezamový olej, korenie a vajcia.
 - Prikryte a nechajte v chladničke marinovať aspoň 2 hodiny.
 - Ku kuraciemu mäsu pridajte múku a kukuričný škrob, aby vzniklo husté cesto.
 - Vo veľkej panvici rozohrejte olej na stredne vysokú teplotu.
 - Pridajte mäso a opekajte, kým nezhnedne, v prípade potreby obráťte.
 - Mäso vyberte z oleja na tanier vyložený papierovými utierkami.
 - V strednom hrnci zmiešajte ananás a ananásovú šťavu.
 - Priveďte do varu, pridajte trstinový cukor a sójovú omáčku a varte 5 minút.
 - V malej miske zmiešajte kukuričný škrob a vodu na pastu.
 - Nalejte do omáčky a miešajte, kým omáčka nezhustne.
 - Kuracie kúsky nasypte do hrnca a miešajte, kým nebudú dôkladne obalené.
 - Podávajte s bielou ryžou.
 

A čo také recepty na pečené šampiňóny s mletým mäsom 5x inak? Dokonalé predjedlo či luxusná desiata!

Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín