Toto lahodné, krémové čínske kuracie mäso s omáčkou z kokosového mlieka a čerstvej limetkovej šťavy vás prekvapí svojou dokonalou chuťou! Lepšie ako keby ste si zašli do čínskej reštaurácie.
Čo budete potrebovať
Na kuracie mäso:
- 2 veľké vajcia, rozšľahané
 - ½ šálky kukuričného škrobu
 - 500 g kuracích pŕs bez kosti a bez kože, nakrájaných na 2,5 cm kúsky
 - ¼ šálky kokosového oleja (alebo oleja na varenie podľa vášho výberu)
 
Na omáčku:
- 1 plechovka kokosového mlieka
 - ¼ šálky cukru
 - 1 lyžica ryžového alebo jablčného octu
 - 1 lyžička čerstvého zázvoru alebo ½ lyžičky mletého zázvoru
 - šťava a kôra z 1 limetky
 
Postup
- Zmiešajte kukuričný škrob a rozšľahané vajcia a miešajte, kým sa kukuričný škrob úplne nerozpustí.
 - Nakrájané kúsky kuracích pŕs pridajte k rozšľahanému kukuričnému škrobu a premiešajte, aby sa v zmesi obalili.
 - Zakryte potravinárskou fóliou a nechajte marinovať aspoň 30 minút v chladničke.
 - Zahrejte kokosový olej vo veľkej panvici, hrnci alebo woku na stredne vysokom plameni.
 - Kuracie kúsky straste od prebytočného kukuričného škrobu a smažte do zlatohneda, potom pokračujte v opekaní, kým vnútorná teplota kurčaťa nedosiahne 75 stupňov Celzia.
 - Usmažené kúsky mäso položte na plech vyložený papierovými utierkami.
 - V prípade potreby zmažte kura po dávkach, aby nedošlo k preplneniu panvy.
 - V hrnci zmiešajte kokosové mlieko, cukor, ryžový ocot, zázvor a limetkovú šťavu.
 - Omáčku zahrejte v hrnci na strednom plameni.
 - Varte za pravidelného šľahania asi 3–5 minút.
 - Do veľkej misy pridajte kuracie mäso a zalejte kokosovou omáčkou.
 - Pridajte limetkovú kôru a dobre premiešajte.
 - Ihneď podávajte!
 

Inšpirujte sa aj našimi ďalšími receptami na kuracie mäso s karí omáčkou v 7 variantoch! Nielen pre milovníkov ázijskej kuchyne.

Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín