Chutný, rýchly a jednoduchý pokrm z kuracích kúskov restovaných na vysokom plameni spolu so šampiňónmi a jarnou cibuľkou. Všetko sa potom premieša s lahodnou čínskou omáčkou. Podávajte s vyprážanou ryžou alebo rezancami!
Čo budete potrebovať
- 500 g kuracích pŕs
 - 1 a ½ lyžice jedlej sódy
 - 2 a ½ šálky nakrájaných šampiňónov
 - 1 strúčik cesnaku
 - 2 jarné cibuľky
 - 1 lyžica oleja
 
Na omáčku:
- ¾ šálky studeného kuracieho vývaru
 - 3 lyžice kukuričného škrobu
 - 2 lyžice čínskeho vína na varenie (Shaoxing)
 - 2 lyžice sójovej omáčky
 - 1 lyžička ustrícovej omáčky
 - 2 lyžičky sezamového oleja
 - ½ lyžičky bieleho korenia
 - 1 lyžička cukru
 
Postup
- Kuracie mäso nakrájajte na tenké prúžky cez vlákna.
 - Vložte do misky, posypte jedlou sódou a jemne premiešajte, aby sa všetko mäso v sóde obalilo.
 - Potom prikryte a nechajte 15 minút marinovať.
 - Zmyte jedlú sódu a mäso niekoľkokrát opláchnite.
 - Mäso osušte kuchynskou utierkou a odložte nabok.
 - Pridajte všetky ingrediencie na omáčku do veľkého džbánu a dobre premiešajte.
 - Uistite sa, že je vývar studený, aby sa kukuričný škrob nezhlukol.
 - Nalejte olej do panvice na vysokom plameni.
 - Zatiaľ čo sa olej zahrieva, nakrájajte jarnú cibuľku na 5 cm dlhé kúsky.
 - Pridajte jarnú cibuľku do oleja a za stáleho miešania 1 minútu opekajte.
 - Pridajte do panvice kuracie mäso a za stáleho miešania opekajte 2 minúty.
 - Ďalej pridajte nakrájané šampiňóny a za stáleho miešania opekajte ďalšie 2 minúty.
 - Pridajte na plátky nakrájaný cesnak a za stáleho miešania minútu restujte.
 - Pripravenú omáčku ešte premiešajte a potom ju nalejte do panvice.
 - Omáčka rýchlo zhustne, takže ju rýchlo premiešajte s ostatnými ingredienciami.
 - Ihneď podávajte.
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín