Jemné kuracie mäso a chrumkavá zelenina v jasne žltej karí omáčke potešia vaše chuťové bunky! Pripravte tento pokrm svojim hosťom a nebudú veriť, že ste ho nepriniesli z luxusného ázijského bistra.
Čo budete potrebovať
- 340 g kuracích prsníkov, nakrájaných na tenké plátky
 - 2 lyžice arašidového oleja (alebo rastlinného oleja)
 - 1/2 veľké biele cibule, nakrájané
 - 1 cm kus strúhaného zázvoru
 - 1 zelená paprika, nakrájaná
 - 1 mrkva, nakrájaná
 - 1 šálka kuracieho vývaru
 - 2 lyžičky cukru
 - 1 lyžička soli
 - 2 lyžičky ustricovej omáčky
 
Na marinádu:
- 1/4 lyžičky soli
 - 1 lyžica vína Shaoxing (alebo suchého sherry)
 - 1 lyžica kukuričného škrobu
 
Na zmes korenia:
- 1 a 1/2 lyžičky kari korenia
 - 1 lyžička sušenej kurkumy
 - 1/4 až 1/2 lyžičky chilli vločiek
 
Postup
- Zmiešajte kuracie mäso, soľ, víno Shaoxing a kukuričný škrob v stredne veľkej miske.
 - Premiešajte, aby sa mäso rovnomerne obalilo a dajte bokom.
 - Do veľkej panvice pridajte olej a rozpáľte ho na stredne vysokom plameni, kým nebude horúci.
 - Pridajte cibuľu a za stáleho miešania opekajte 1 minútu.
 - Pridajte zázvor, papriku, mrkvu a zmes korenia.
 - Restujte a miešajte, kým zelenina nezačne mäknúť, asi 2 minúty.
 - Zalejte kuracím vývarom.
 - Pridajte cukor, soľ a ustrícovú omáčku.
 - Miešajte, aby sa všetko dobre premiešalo a priveďte do varu.
 - Plameň nastavte na stredne nízku teplotu, aby sa vývar pomaly varil.
 - Pridajte marinované kura.
 - Pomocou špachtle oddeľte všetky kusy, ktoré sú zlepené.
 - Varte 2 minúty, alebo pokiaľ nie sú kúsky kurčaťa prepečené a omáčka mierne nezhustne.
 - Všetko preložte na veľký tanier.
 - Podávajte horúce s ryžou ako hlavné jedlo.
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín