Vyskúšajte tieto šťavnaté kúsky kuracích pŕs a jemná a chrumkavá zelenina v chutnej omáčke zo sójovej omáčky, cesnaku, medu a srirachy. Zamilujete sa!
Čo budete potrebovať
- 500 g mrazenej nakrájanej zeleniny
 - 2 lyžice avokádového oleja
 - 700 g kuracích pŕs bez kosti a bez kože nakrájaných na kúsky veľkosti sústa
 - 1 lyžica prelisovaného čerstvého cesnaku
 - 1 lyžica nastrúhaného čerstvého koreňa zázvoru
 
Na omáčku:
- 3 lyžice svetlej sójovej omáčky
 - 1 lyžica ryžového octu
 - 1 lyžica medu
 - 1 lyžica srirachy
 - 1 lyžička kukuričného škrobu
 
Na ozdobu:
- 1 lyžica sezamového oleja
 - 1 lyžička sezamových semienok
 - ¼ šálky jarnej cibuľky, nakrájané na tenké plátky
 
Postup
- V malej miske prešľahajte sójovú omáčku, ryžový ocot, med, srirachu a kukuričný škrob.
 - Dajte bokom.
 - Vložte mrazenú zeleninu do veľkej misy vhodnej do mikrovlnnej rúry.
 - Pridajte 2 polievkové lyžice vody, prikryte a vložte do mikrovlnnej rúry po dobu 3 minút.
 - Jemne premiešajte, sceďte a dajte bokom.
 - Zelenina v tejto chvíli nebude úplne rozmrazená – to je v poriadku.
 - Vo veľkej hlbokej panvici rozohrejte olej na stredne vysokom plameni asi 2 minúty.
 - Pridajte mäso a za stáleho miešania opekajte zo všetkých strán asi 5 minút.
 - Pridajte cesnak a zázvor a restujte za stáleho miešania 1 minútu.
 - Omáčku ešte rýchlo premiešajte, potom pridajte zeleninu a omáčku do panvice.
 - Varte za mierneho miešania, kým nie je mäso prevarené a omáčka nezhustne, asi 2 minúty.
 - Odstavte z ohňa, pokvapkajte sezamovým olejom a posypte sezamovými semienkami a nakrájanou jarnou cibuľkou.
 - Ihneď podávajte.
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín