V tomto pokrme krásne vynikajú autentické čínske chute, ktoré sú tak neuveriteľne návykové! Pripravte si ho raz a sami uvidíte, že to rozhodne nebude naposledy.
Čo budete potrebovať
- 500 g kuracích stehenných rezňov, nakrájaných na 2,5 cm široké prúžky
 - 3 lyžice rastlinného oleja
 - 2 strúčiky cesnaku, nakrájané na kocky
 - 1 lyžica zázvoru nakrájaného na kocky
 - 1 červená chilli paprička zbavená semienok a nakrájaná na jemné kocky alebo 1/2 lyžičky drvených červených chilli vločiek
 - 2 veľké póry, iba biele časti, nakrájané na 3 mm pozdĺžne prúžky a potom nakrájané na 5 cm kúsky
 - 1 červená paprika, zbavená semienok a nakrájaná na 3 mm široké prúžky
 - 1/2 lyžice tmavej sójovej omáčky
 
Na marinádu:
- 1/2 lyžičky soli
 - 2 lyžičky kukuričnej múky
 - ¼ lyžičky jedlej sódy
 - ½ lyžičky cukru
 
Postup
- Ingrediencie na marinádu zmiešajte v miske s 2 lyžicami vody.
 - Pridajte kuracie kúsky a dobre premiešajte.
 - Nechajte bokom, kým ich nebudete potrebovať.
 - Vo woku zahrejte na vysokom plameni 1 lyžicu oleja.
 - Pridajte polovicu cesnaku a zázvoru a krátko orestujte, kým sa nerozvonia.
 - Pridajte kuracie rezančeky a opekajte 6–8 minút dozlatista.
 - Vyberte a dajte bokom.
 - V rovnakom woku rozohrejte zvyšný olej.
 - Zvyšok cesnaku a zázvoru orestujte spolu s chilli.
 - Pridajte pór a červenú papriku.
 - Prilejte 1 polievkovú lyžicu vody a za stáleho miešania varte 4–5 minút, kým zelenina nezmäkne.
 - Vráťte mäso do woku a pokvapkajte tmavou sójovou omáčkou.
 - Za stáleho miešania opekajte, kým nebude mäso prepečené.
 - Podávajte s dusenou ryžou.
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín