Pripravte si tento rýchly pokrm z ryžových rezancov podľa vášho výberu, jednoduché chutné omáčky, kuracieho mäsa, šampiňónov a zeleniny. Budete sa olizovať!
Čo budete potrebovať
Na kuracie mäso:
- 150 -180 g, nakrájaných na tenké prúžky
 - 1 lyžička kukuričnej múky alebo kukuričného škrobu (voliteľne)
 - 1 lyžička oleja (voliteľne)
 
Na omáčku:
- 2 lyžice ustricovej omáčky
 - 1 lyžica tmavej sójovej omáčky
 - 1/2 lyžičky sezamového oleja
 - ½ lyžičky cukru
 - 1 a 1/2 lyžice čínskeho vína na varenie (shaoxing) alebo mirinu
 - 1/4 lyžičky bieleho korenia (alebo čierneho korenia)
 - 3 lyžice vody
 
Na restovanú zmes:
- 100 g ryžových rezancov
 - 1 lyžica oleja
 - 1 strúčik cesnaku, jemne nasekaný
 - 1 malá cibuľa, nakrájaná na plátky
 - 1/2 trsu potom choi, stonky oddeľte od listov
 - 1/2 červenej papriky, nakrájaná na plátky
 - 1 mrkva, olúpaná, rozkrojená pozdĺžne napoly a nakrájaná diagonálne
 - 5 – 7 šampiňónov nakrájaných na plátky
 - sezamové semienka a jemne nakrájaná jarná cibuľka (voliteľne)
 
Postup
- V miske zmiešajte kuracie mäso, kukuričný škrob a olej.
 - Zmiešajte ingrediencie na omáčku v miske.
 - Tesne pred varením namočte rezance do horúcej vody podľa návodu na obale a potom zlejte.
 - Vo woku alebo veľkej panvici rozpáľte olej na vysokú teplotu.
 - Pridajte cesnak a cibuľu a restujte 30 sekúnd.
 - Pridajte mäso a restujte 1 minútu, kým nezmení farbu z ružovej na bielu.
 - Ďalej pridajte mrkvu, stonky potom choi a červenú papriku.
 - Restujte 1 minútu.
 - Pridajte šampiňóny a restujte 30 sekúnd.
 - Nakoniec pridajte rezance, listy potom choi a omáčku.
 - Prehadzujte 1 minútu, kým listy nezvädnú a omáčka sa neodparí.
 - Ozdobte sezamovými semienkami a jarnou cibuľkou a ihneď podávajte.
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín