Vynikajúce zapekané šampiňóny, ryža a cesnak v domácej smotanovej omáčke si zamilujete! Je to perfektné jedlo pre jedného, ktoré si navyše pripravíte raz dva.
INGREDIENCIA
- 1 a ½ lyžice olivového oleja
 - ¼ šálky nakrájanej cibule
 - 1 strúčik cesnaku, nasekaný
 - 110 g nakrájaných žamipónov
 - ½ lyžičky soli
 - ⅛ lyžičky čierneho korenia
 - ⅓ šálky kuracieho vývaru
 - 3 lyžice smotany na šľahanie
 - 2 lyžice kyslej smotany
 - ¼ lyžičky sušeného rozmarínu
 - ¼ šálky nevarenej dlhozrnnej ryže
 
POSTUP
- Predhrejte rúru na 190 °C.
 - V panvici zohrejte 1 lyžicu olivového oleja na strednom plameni.
 - Pridajte cibuľu a za častého miešania asi 2 minúty restujte, kým nezosklovatí.
 - Pridajte nasekaný cesnak a restujte ďalších 30 sekúnd.
 - Zvýšte teplotu na stredne vysokú a pridajte do panvice ½ lyžice olivového oleja.
 - Pridajte šampiňóny, ¼ lyžičky soli a korenie.
 - Šampiňóny varte 5-7 minút za občasného miešania.
 - Zalejte kuracím vývarom a priveďte do varu.
 - Zložte panvicu z platne a vmiešajte hustú smotanu, kyslú smotanu, ¼ lyžičky soli a sušený rozmarín.
 - Nevarenú ryžu nasypte do zapekacej misky s rozmermi 10 x 15 cm alebo 13 x 13 cm.
 - Nalejte smotanovú omáčku na ryžu a jemne premiešajte.
 - Zapekaciu misu položte na plech na pečenie s okrajom a misu pevne zakryte alobalom.
 - Pečte 40 minút a vychutnajte si horúce.
 

Máme pre vás tiež vynikajúce recepty na zapekaný karfiol na 11 rôznych spôsobov. Nájdete svojho favorita?

Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín