Máme pre vás úplne luxusný dezert, ktorý si užijete aj sami! Tento ľahký zmrzlinový pohár s čerstvými černicami, snehovými pusinkami a domácimi zaváranými broskyňami je taký dobrý, že budete radi, že sa oň nemusíte s nikým deliť.
INGREDIENCIA
- 2 kopčeky vanilkovej zmrzliny (alebo zmrzliny s vašou obľúbenou príchuťou)
 - malá hrsť čerstvých černíc
 - 3 – 4 snehové pusinky, nahrubo rozdrobené
 - oblátka a šľahačka na podávanie
 
Na zavárané broskyne (cca 500 ml):
- 1,2-1,4 kg broskýň, zbavených kôstok, nahrubo nasekaných
 - 150 g práškového cukru
 - Šťava z 1 citróna
 - veľká štipka mletého zázvoru
 - 1 lyžička vanilkovej pasty (voliteľne)
 
POSTUP
- Rúru rozohrejte na 180 º Celzia.
 - Nakrájané broskyne dajte na pekáč so zvyškom ingrediencí na zavárané broskyne a pečte 25–30 minút, kým nebudú broskyne mäkké a trochu karamelizované.
 - Ovocie zľahka rozdrvte vidličkou.
 - Broskyne a šťavu z nich preložte do čistej misky alebo pohára a nechajte vychladnúť.
 - Zakryte a dajte do chladničky, kým nebudete pripravení ich použiť.
 - Do pohára dajte 2 polievkové lyžice vychladených broskýň.
 - Navrch dajte poriadny kopček vanilkovej zmrzliny, pár černíc a tretinu rozdrobených pusiniek.
 - Opakujte s broskyňami, ostružinami, zmrzlinou a polovicou zvyšných pusiniek.
 - Ozdobte oblátkou, šľahačkou a zvyškom pusiniek.
 - Užite si to!
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín