Chlieb zo zemiakov? Dnes rarita, v minulosti bežná vec. Pokiaľ vám zostane pár varených zemiakov, je chlieb ideálnym spôsobom, ako ich ešte využiť. Dodajú cestu vláčnosť a jemne zemitú chuť, ktorá vynikne obzvlášť v kombinácii s maslom a soľou.
Ingrediencie:
- 300 ml vlažnej vody
 - 25 g masla
 - 1 vajce
 - 3 varené zemiaky (cca 150 g)
 - 1 lyžička krupicového cukru
 - 2 lyžičky soli
 - 630 g pšeničnej chlebovej múky
 - 2 lyžičky sušeného droždia
 
Postup:
- Do veľkej nádoby pekárne so strednými hnetacími hákmi nalejte vlažnú vodu, pridajte zmäknuté maslo a vajcia.
 - Navrch nastrúhajte olúpané varené zemiaky, vsypte cukor, soľ, múku a nakoniec droždie.
 - Nastavte program 6 – Rýchly, veľkosť chleba 1000 g, farba svetlá.
 - Pokiaľ je cesto príliš riedke, prisypte trochu múky, záleží na type zemiakov.
 - Upečený chlieb nechajte chvíľu vychladnúť a potom vyklopte na mriežku.
 - Najlepšie chutí čerstvý prvý deň.
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín