Pozvite svojich priateľov či širšiu rodinu na luxusnú hostinu s týmto pečeným plnené kuraťom v hlavnej úlohe. Plnka zo šalvie a vlašských orechov vás nadchne!
Čo budete potrebovať
- 1 celé kura
 - extra panenský avokádový olej
 - soľ a korenie
 - zelený šalát na podávanie
 
Na plnku:
- 20 g masla
 - 1 malá cibuľa nakrájaná na kocky
 - ½ šálky nasekaných vlašských orechov
 - 10 čerstvých listov šalvie, nasekaných
 - ¾ šálky strúhanky
 - 1 vajce, rozšľahané
 
Na zemiaky:
- 700 g baby zemiakov
 - 1 lyžica extra panenského avokádového oleja
 - 1 lyžica masla nakrájaného na kocky
 - 5 strúčikov cesnaku, olúpaných
 - hrsť šalvie čerstvé šalvie
 - soľ
 
Postup
- Rúru predhrejte na 190°C.
 - V malej panvici na strednom plameni rozpustite maslo.
 - Pridajte cibuľu a šalviu a opekajte 5 minút za častého miešania, kým cibuľa nezmäkne.
 - Pridajte vlašské orechy a premiešajte.
 - Orechovú zmes pridajte do misy so zvyšnými prísadami na plnku.
 - Dobre premiešajte a dajte bokom.
 - Kuraciu dutinu naplňte plnkou, stehná potom zviažte povrázkom.
 - Kurča dajte do veľkého pekáča, osoľte, okoreňte a pokvapkajte olejom.
 - Pečte v rúre 40 minút.
 - Pomocou chňapiek pekáč vyberte a pridajte doň maslo a lístky šalvie.
 - Okolo rozhádžte zemiaky a strúčiky cesnaku.
 - Bohato osoľte.
 - Vráťte kura so zemiakmi do rúry na ďalších 50 minút, alebo kým nebude kura prepečené a zemiaky mäkké a zlaté.
 - Pred podávaním nechajte kura 10 minút odpočívať a servírujte so zeleným šalátom (voliteľne).
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín