Tieto pikantné placky z kapusty sú jednoduché na prípravu a skvele chutia! V kombinácii s krémovým cesnakovým dipom si naozaj pochutnáte.
Ingrediencie
Na placky:
- 500 g kapusty, nakrájanej na tenké plátky (pozri poznámku #1)
 - 2-4 lyžice olivového oleja na vyprážanie
 - 1,5 hrnčeka hladkej múky
 - 1 jarná cibuľka, nakrájaná na kocky
 - 1 lyžička sušeného cesnaku
 - 1 lyžička sušenej cibule
 - 2 lyžičky talianskeho korenia alebo sušenej petržlenovej vňate + oregano
 - 2 lyžičky prášku do pečiva
 - 1 lyžička soli
 - 1/2 lyžičky korenia
 - voliteľne: 1/2 lyžičky vločiek červeného chilli
 - 1 hrnček mlieka (akéhokoľvek druhu)
 - 4 vajcia
 - 2 lyžice olivového oleja
 - 1 lyžica citrónovej šťavy alebo limetkovej šťavy
 
Na cesnakový dip:
- 1/2 šálky kyslej smotany (alebo bieleho jogurtu)
 - 1 lyžica citrónovej alebo limetkovej šťavy
 - 1/2 lyžičky sušeného cesnaku
 - 1/4 lyžičky soli a korenia (alebo podľa chuti)
 
Postup
- Kapustu nakrájajte na tenké plátky, dajte do misy a pretlačte rukou, aby sa nalámalo a trochu zmäklo.
 - Vo veľkej mise zmiešajte všetky suché ingrediencie a dobre premiešajte.
 - V stredne veľkej mise zmiešajte všetky mokré ingrediencie a prešľahajte dohromady, rozklepnite vajcia.
 - Pridajte mokré ingrediencie k suchým a šľahajte, kým sa nespoja.
 - Pridajte nakrájanú kapustu a miešajte, kým sa všetka kapusta nepremieša s cestíčkom.
 - Možno budete musieť použiť vidličku, ak je vaša metla silikónová a príliš mäkká na to, aby sa kapusta a cestíčko premiešalo dohromady.
 - Na veľkej nepriľnavej panvici rozohrejte lyžicu olivového oleja.
 - Do rozpáleného oleja pridajte asi 1/4 šálky cesta a stiahnite plameň na stredne nízky.
 - Vymažte 4–5 minút alebo do zlatohneda.
 - Pomocou silikónovej stierky opatrne placky otočte a smažte z druhej strany 3–4 minúty alebo do zlatista.
 - Vyberte placky na tanier, aby vychladli, pridajte trochu olivového oleja a osmažte aj zvyšné placky.
 - Zmiešajte všetky ingrediencie na dip v malej miske a dobre premiešajte.
 - Podávajte s teplými kapustovými plackami.
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín