Ak ste milovníci tacos, tento recept si užijete! Obsahuje totiž všetky jeho príchute a ani nepotrebujete tortillu. Mäsité šampiňóny portobello plnené mletým mäsom, tacos korením, fazuľami, kukuricou, cibuľou a paprikou a zapečené s čedarom si navyše môžete pripraviť takmer kedykoľvek, pretože ich príprava je rýchla a jednoduchá.
Čo budete potrebovať
- 6 šampiňónov portobello, bez nožičiek
 - 500 g mletého hovädzieho mäsa
 - 2 lyžice olivového oleja
 - 1 cibuľa nakrájaná na kocky
 - 1 červená paprika nakrájaná na kocky
 - 4 strúčiky cesnaku, nasekané
 - 3 lyžice taco korenia
 - 425 ml paradajkovej omáčky
 - 1 šálka mrazenej kukurice
 - 1 šálka uvarených čiernych fazule
 - 230 g strúhaného čedaru
 - soľ podľa chuti
 - korenie podľa chuti
 - čerstvé bylinky na ozdobu
 
Postup
- Predhrejte rúru na 190 °C.
 - Odstráňte zo šampiňónov nožičky a lyžicou vyškrabnite žiabre.
 - Klobúčiky rozložte na plech, potrite olivovým olejom a dochuťte soľou a korením.
 - Dajte bokom.
 - V panvici na strednom plameni osmažte mleté hovädzie mäso.
 - Keď je hovädzie mäso uvarené, vyberte ho z panvice a zlejte tuk.
 - Pridajte 1 lyžicu olivového oleja.
 - Keď je olej horúci, pridajte cibuľu a papriku a dochuťte soľou a korením.
 - Restujte, kým zelenina nepustí vodu a voda sa neodparí, potom zmäkne a začne zlátnuť, 5-7 minút.
 - Pridajte cesnak a taco korenie a restujte 30 sekúnd.
 - Ďalej pridajte do panvice kukuricu, čierne fazule, paradajkovú omáčku a orestované mleté mäso a premiešajte.
 - Varte 2–3 minúty alebo pokiaľ sa hovädzie mäso neprehreje.
 - Ochutnajte av prípade potreby dochuťte ešte soľou a čiernym korením.
 - Klobúčiky naplňte mäsovou zmesou a vršky posypte strúhaným čedarom.
 - Pečte 15 minút, alebo kým sa syr nerozpustí a šampiňóny nezmäknú.
 - V prípade potreby dokončite pod grilom na 1-2 minúty, aby sa syr zhnedol.
 - Nakoniec ozdobte čerstvými bylinkami, ako je tymian a oregano, a servírujte.
 

Inšpirujte sa aj tými najlepšími a pritom jednoduchými receptami na tacos , či už s mäsom alebo vegetariánskym variantom. Navyše vám poradíme, ako si vytvoriť svoju vlastnú domácu tacos placku!

Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín