Klasický recept, bez ktorého sa nezaobíde žiadny sviatočný obed! Veľkonočné sekaná sa tradične plnia varenými vajíčkami, a ak do nej pridáte ešte pár čerstvých zelených byliniek, perfektné jarné jedlo je na svete!
Čo budeme potrebovať
- 1 veľká cibuľa
 - 1 strúčik cesnaku
 - 150 g strúhanky
 - 500 g mletého hovädzieho mäsa
 - 250 g mletého bravčového mäsa
 - 250 g mletého teľacieho alebo kuracieho mäsa
 - 1 lyžička Worcestrové omáčky
 - 1 vajce
 - 250 ml paradajkového pretlaku
 - 2 lyžice čerstvej petržlenovej vňate alebo žeruchy
 - soľ a korenie podľa chuti
 - 4 varené olúpané vajcia
 
Postup
- Rúru predhrejte na 180 °C.
 - Vo veľkej mise zmiešajte všetky ingrediencie na sekanú okrem varených vajec. Dobre premiešajte a nechajte chvíľu odležať.
 - Rozdeľte mäsovú zmes na dve polovice. Prvú polovicu rovnomerne rozložte do tukom vymasteného pekáča. Na ňu naskladajte vajcia a prekryte druhou polovicou mäsovej zmesi. Uplácajte do rovnomerného tvaru a vložte do rúry.
 - Pečte cca 40 minút, potom vyberte z rúry a nechajte ešte cca 10 minút vychladnúť. Potom podávajte.
 
 Pripravujete sviatočné menu a neviete, čím začať? Vyskúšajte skvelé recepty na najlepšie veľkonočné polievky !
 Neviete, akú prílohu zvoliť k veľkonočnej sekanej? Vyskúšajte napríklad obľúbené šťouchané zemiaky podľa nášho receptu . 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín