Neviete, čo netradičného pripraviť na rodinnú oslavu či večierok? Vyskúšajte túto lahodnú nátierku!
Ingrediencie:
- 250 g údené makrely
 - 180 g smotanového syra typu Philadelphia
 - 2 PL chrenové pasty alebo krému
 - 1 PL kaparov
 - čerstvá šťava z jedného citróna
 - čerstvá petržlenová vňať alebo kôpor
 - soľ, korenie podľa chuti
 
Postup:
- Údenú makrelu zbavte kostí a kože.
 - Kúsky makrely vložte spoločne so smotanovým syrom, chrenom, kaparmi a čerstvou pažítkou či kôprom do kuchynského robota a krátko spracujte.
 - Pridajte citrónovú šťavu, zamiešajte a ochutnajte.
 - V prípade potreby dochuťte soľou, čiernym korením alebo pridajte viac citrónovej šťavy.
 - Pred podávaním dajte nátierku z údenej makrely vychladiť do chladničky.
 
Túto nátierku môžete podávať nielen na pečive, ale aj s rozmanitými slanými krekermi.

Nátierka z údenej makrely s najrôznejšími tyčinkami, krekry či praclíky sa skvele hodí na oslavy a večierky. Inšpirujte sa našimi receptami na slané pečivo !

Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín