Obložená bageta domácimi mäsovými klátikami z troch druhov mäsa, kyslou smotanou a štipľavou čerstvou cibuľkou=lahodná kombinácia. A ešte lepšie je v kombinácii s domácim ajvarom, ktorý nájdete na konci zoznamu našich receptov.
Čo budeme potrebovať
- 680 g mletého bravčového mäsa
 - 450 g mletého hovädzieho mäsa
 - 230 g mletého jahňacieho mäsa
 - Bielok
 - 2 lyžičky korenia
 - 2 lyžičky kajenského korenia
 - 4 strúčiky cesnaku
 - Lyžička soli
 - Lyžička jedlej sódy
 - Cibuľa (nakrájaná nadrobno)
 - Lyžička papriky
 - 4 ks bieleho pečiva
 
Postup
- Vo veľkej mise si zmiešame mleté hovädzie, jahňacie a bravčové mäso spoločne s bielkom
 - Pridáme cesnak, soľ, sódu, oba korenia a papriku
 - Všetko spoločne premiešame rukami, aby sa ingrediencie rovnomerne prepojili
 - Z mäsovej zmesi tvarujeme hrubšie klátiky a skladáme ich na tanier
 - Prikryjeme ich potravinárskou fóliou a preložíme na 1 hodinu do chladničky, aby sa chute rozležali
 - Rúru si zohrejeme na 200 stupňov na režim grilu
 - Plech si vyložíme papierom na pečenie alebo ho potrieme olejom
 - Čevabčiči na plech vyskladáme a dáme do rúry na 30 minút piecť
 - Hotové mäsové klátiky podávame v nami vybranom bielom pečive zasypané čerstvou cibuľou, poliate kyslou smotanou doplnené o paradajky alebo domáci ajvar
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín