Tento recept je pravdepodobne najlepší a najjednoduchší recept na domáce mäsové páriky, ktorý poznám. Jednoduché na prípravu, neuveriteľne výdatné a chutné. Každý kto je ochutnal sa olizoval až za ušami.
Čo budeme potrebovať
- 500 g mletého hovädzieho mäsa
 - 250 g mletého bravčového mäsa
 - 150 g cibule
 - 6 strúčikov cesnaku
 - Lyžička jedlej sódy
 - 3 lyžičky chilli
 - 3 lyžice petržlenovej vňate (nasekané)
 - Štipka korenia
 - Lyžica sladkej papriky
 - 2 lyžice pálivej papriky
 - ½ lyžičky sladkej údené papriky
 - Štipka soli
 - 15 ml vody
 - ¾ lyžice vegety
 - 2 lyžice strúhanky
 
Postup
- Mleté mäso dáme do veľkej misy
 - Cibuľu si nadrobno nakrájame a cesnak si nastrúhame alebo prelisujeme
 - Pridáme ich do misy k mäsu
 - Ďalej pridáme nasekanú petržlenovú vňať, všetky papriky, jedlú sódu, strúhanku, vodu, podravku, soľ a korenie
 - Ručne prepracujeme do jednotného cesta
 - Misu zakryjme potravinárskou fóliou a necháme 1 až 2 hodiny odpočívať v chladničke
 - Z masovej zmesi potom tvarujeme klátiky o veľkosti 7-10 centimetrov
 - Na rozpálenej panvici s olejom potom jednotlivé kolíky, za stáleho otáčania, 12-14 minút grilujeme
 - Čevabčiči musia byť zlatisté a dobre prepečené
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín