Na návrat v čase sa stačí zahryznúť do čerstvého chleba spoločne s týmto lahodným majonézovým šalátom, ktorý chutí presne ako z bufetu v 80. rokoch.
Čo budeme potrebovať
- 400 g čapovaného salámu
 - 120 g kyslých uhoriek
 - 80 g cibule
 - 50 g sterilizovanej papriky
 - 15 g feferónik
 - 200 g majonézy
 - Lyžica horčica
 - Lyžička worcesterskej omáčky
 - Lyžička octu
 - 10 g cukru
 - Štipka korenia
 - Štipka cukru
 
Postup
- Točenú salámu si olúpeme a nakrájame ho na tenké kolieska
 - Uhorky a cibuľu taktiež nakrájame na tenké plátky, ktoré pridáme k saláme
 - Sterilizované papriky spoločne s feferónkami nakrájame nadrobno
 - Pridáme majonézu a horčicu
 - Všetko spolu premiešame, aby sa ingrediencie v majonéze rovnomerne obalili
 - Pokračujeme tak, že šalát dochutíme worcestrovou omáčkou, octom, cukrom, mletým čiernym korením a soľou
 - Ochutnáme a poprípade ešte chuť doladíme soľou, korením alebo nálevom z feferónok či uhoriek
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín