Výborné kačacie prsíčka je možné upraviť na mede a balzamicu. Výsledkom bude toto lahodné jedlo.
Ingrediencie
- 2 veľké kačacie prsia
- soľ a korenie
- 2 lyžice balsamica
- 1 lyžička medu
- šťava z 1 limetky
Postup
- Predhrejte rúru na 120 °C.
- Ostrým nožom narežte kožu, ale dávajte pozor, aby ste nerezali aj do samotného mäsa. Zahrejte panvicu alebo hrniec.
- Až bude plne nádoba plne rozpálená, dajte prsia kožou dole a opekajte ich 8 minút a pritom odolajte nutkaniu ich otočiť.
- Nechajte kožu pekne zhnednúť, aby bola chrumkavá. Prsia by sa nemali ku dnu prichytávať vďaka tuku, ktorý bude mäso púšťať. Opekajte 8 minút, otočte a pečte ďalšie 3 minúty.
- Vyberte prsia z panvice a opatrne ich zabaľte do alobalu. Vložte ich v pekáčiku do rúry a pripravte medzitým omáčku.
- Vylejte z hrnca všetok tuk, okrem toho, ktorý je prichytený na okrajoch. Prilejte balsamico, med a limetkovú šťavu, znížte plameň a premiešavajte.
- Vybaľte kačicu z alobalu a prilejte šťavu, ktorá pri mäse zostala, do deglazovanej zmesi. Šťavu potom zjemnite niekoľkými lyžicami kuracieho vývaru alebo ju vylepšite kúskom masla.
- Zhruba na 30 sekúnd vráťte prsia do hrnca, aby ste ich prehriali. Nakrájajte a pred podávaním ich polejte šťavou.

Hlavný chod už máte hotový. Čo ale pripraviť za polievku? Inšpirujte sa našimi receptami na veľkonočné polievky na jednom mieste.

Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín