Lávové tortičky z bielej čokolády? Áno, aj takto si tento perfektný a ľahký dezert môžete pripraviť! Celý recept na lava cakes je vyrobený z bielej čokolády a posypaný drveným kokosom s mandľovým extraktom. K dokonalosti všetko môžete doviesť horúcimi malinami alebo obľúbenou vanilkovou zmrzlinou!
Čo budeme potrebovať
- 65 g bielej čokolády
 - 60 g masla
 - 125 g práškového cukru
 - 75 g hladkej múky
 - Vajcia
 - 2 vaječné žĺtky
 - ½ lyžičky mandľového extraktu
 - ½ lyžičky rumu (voliteľné)
 
Postup
- Rúru si predhrejeme na 200 stupňov
 - Zapekacie misky alebo formičky na muffiny si vymastíme maslom alebo vystriekame olejom v spreji a vysypeme drveným kokosom
 - Do misky pridáme čokoládu a maslo
 - A potom spolu v mikrovlnnej rúre rozpustíme
 - V priebehu rozpustenia premiešavame
 - Do čokoládovej zmesi zašľaháme múku a práškový cukor, dbáme na to, aby sa všetko spojilo v krémovú konzistenciu
 - Vmiešame žĺtky a vajcia, kým nie je všetko dôkladne premiešané a hladké
 - Pridáme mandľový extrakt a rum
 - Znovu dôkladne premiešame
 - Zmes rozdelíme rovnomerne do vysypaných formičiek
 - Vložíme do rúry a pečieme asi 15-18 minút
 - Potom ich vyberieme, necháme minútu odpočinúť, prejdeme nožom po okrajoch formičiek, aby sa lávové tortičky uvoľnili, a vyklopíme ich na dezertné taniere
 

Fondánová poleva je skvelá na venčeky alebo veterníky, ale aj s ňou ozdobíme celú tortu s priemerom 24 centimetrov.

Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín