Red Velvet fondány sú jedným z najlahodnejších tort, ktoré môžete svojim blízkym upiecť. Ľahko sa pripravujú a sú vždy dobrou voľbou pre chvíle, kedy chcete siahnuť po rýchlom recepte na jednoduchý dezert. Túto dobrotu možno jednoducho podávať poprášené práškovým cukrom alebo preliate polevou zo smotanového syra a čerstvým ovocím.
Čo budeme potrebovať
Na fondán
- 3 vajcia
 - 60 g cukru kryštál
 - 120 g bielej čokolády
 - 110 g masla
 - 50 g hladkej múky
 - 2 lyžice kakaa
 - Štipka soli
 - Lyžica červeného potravinárskeho farbiva
 
Na polevu
- 100 g smotanového syra
 - 2 lyžice práškového cukru
 - ½ lyžičky vanilkového extraktu
 - 120 ml smotany na šľahanie
 
Na ozdobu
- Čerstvé jahody
 - Múčkový cukor
 
Postup
- Rúru si predhrejeme na 200 stupňov
 - Zapekacie misky na fondán si vymastíme maslom a vysypeme cukrom
 - Čokoládu a maslo si rozpustíme na kúpeli
 - Medzitým si vyšľaháme vajcia s cukrom a soľou, tak aby zmes mala krémovú tekutú konzistenciu
 - Pridáme rozpustenú čokoládu a dobre premiešame
 - Pridáme červené potravinárske farbivo a premiešame, aby sa všetko spojilo a rovnomerne zafarbilo
 - V mise zmiešame múku s kakaom a soľou
 - Všetko postupne pridávame do čokoládovej zmesi
 - Cesto nalejeme do pripravených formičiek
 - Pečieme 14-16 minút, kým nebudú okraje pevné a stredy ešte mäkké
 - Zatiaľ čo sa fondané pečú, pripravíme si tvarohovú polevu
 - Do misy pridáme smotanový syr a niekoľko sekúnd ho do hladka mixujeme
 - Pridáme práškový cukor a vanilkový extrakt a znovu premiešame, kým sa všetko nespojí
 - Pridáme vychladenú smotanu na šľahanie a miešame, kým sa nevytvorí hustý krém
 - Lávové tortičky vyberieme z rúry a necháme 3–4 minúty mierne vychladnúť
 - Ostrým nožom prejdeme okolo vonkajšieho okraja torty a opatrne vyklopíme na tanier
 - Fondány ozdobíme podľa chuti a navrch ich posypeme práškovým cukrom a prelejeme polevou zo smotanového syra
 
Ste zamilovaní? Najlepší spôsob ako to vyjadriť je, potešiť vašou drahou polovičkou niečím priamo od srdca. Inšpirujte sa a upečte si s nami tie najlepšie sladkosti s red velvet korpusom a urobte svojmu miláčikovi radosť tortou priamo od srdca.


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín