Začneme ľahkou a rýchlou tortou. Jeho chuť ešte viac vyšperkujete, keď použijete kvalitnú čokoládu, najlepšie, ak bude mať obsah kakaa vyšší ako 55% percent.
Čo budeme potrebovať
- 125 g čokolády na varenie
 - 2 lyžice hladkej múky
 - 3 lyžice mlieka
 - 125 g masla
 - 125 g cukru kryštál
 - 2 bielky
 - 2 žĺtky
 - Štipka soli
 
Postup
- Rúru si predhrejeme na 180 stupňov
 - Maslom si vymažeme formu na tortu
 - Na vodnom kúpeli vo väčšom hrnci si rozpustíme čokoládu s mliekom
 - Potom pridáme maslo a za stáleho miešania, necháme čokoládu rozpustiť
 - Hrniec zložíme zo sporáka, primiešame cukor a žĺtky
 - Premiešame, aby sa všetko spojilo a potom preosejeme múku
 - Vo vedľajšej mise si rozšľaháme bielky so soľou
 - Sneh opatrne zapracujeme do čokoládovej zmesi a dobre premiešame
 - Čokoládové cesto vylejeme do pripravenej formy a dáme do rúry
 - Tortu pečieme po dobu 30 -35 minút
 

Aby ste si nemuseli kupovať celé balenie mandľovej múky, kúpte si v obchode iba namleté mandle.

Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín