Recept na parížsku tortu v jeho mini verzii. Tieto tortičky sú plnené luxusným slaným karamelom a zdobené čokoládovým krémom.
Čo budeme potrebovať
Na korpus
- 165 g cukru
 - 200 g hladkej múky
 - 30 g kakaa
 - 2 lyžičky prášku do pečiva
 - Štipka soli
 - 2 vajcia
 - 160 g cmaru
 - 110 g oleja (naozaj GRAMY)
 - Lyžička vanilkového extraktu
 - 125 g čokolády na varenie (nasekaná)
 
Na karamelový krém
- 100 g cukru kryštál
 - 125 ml smotany na šľahanie
 - 75 g masla (zmäknutého)
 - Štipka soli
 
Na kakaový krém
- 155 g masla (zmäknutého)
 - 280 g práškového cukru
 - 30 g kakaa
 - 35 ml g smotany na šľahanie
 - Štipka soli
 
Postup
- Rúru si predhrejeme na 210 stupňov
 - V strednej mise preosejeme cukor, múku, kakaový prášok, prášok do pečiva a soľ.
 - Miešame, aby sa ingrediencie spojili
 - Vo veľkej mise vyšľaháme vajcia, cmar, olej a vanilku
 - K mokrým ingredienciám pridáme tie suché a miešame
 - Vmiešame čokoládu
 - Cesto prelejeme do pripravených muffinových formičiek
 - Pečieme asi 5 minút na 210 stupňov a ďalších 15 minút na 180 stupňov
 - Vyberieme ich z rúry a necháme vychladnúť
 - Do každej bábovky urobíme dieru pomocou cukrárskej zdobiacej špičky (asi do ¾ jeho výšky)
 - Na slaný karamelový krém si v hrnci zahrejeme cukor, kým sa nerozpustí a neskaramelizuje
 - Medzitým v menšom hrnčeku zahrejeme smotanu a vanilku
 - Potom, čo cukor skaramelizoval do neho vijeme zahriatu smotanu a miešame, kým nevznikne hladký krém
 - Zložíme z tepla, pridáme maslo, soľ a miešame kým sa všetko nespojí a nevytvorí hladký karamelový krém
 - Krém preložíme do cukrárskeho vrecka
 - Každú dierku v torte naplníme karamelovým krémom
 - Na kakaový krém si ušľaháme maslo
 - Pridáme práškový cukor, kakaový prášok, smotanu a soľ
 - Krém z kakaového masla preložíme do cukrárskeho vrecka
 - A krémom ozdobíme všetky vršky tort.
 
Milujete mini tortičky? Ale postrádate inšpiráciu, aké si doma upiecť? Pozrite sa na tieto recepty, ktoré prináša sedem rôznych receptov na muffiny . A vychutnajte si každý deň v týždni iný variant.


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín