Banánová buchta, do ktorej sa pridá zelenina? Nič nie je nemožné, stačí len vhodne kombinovať suroviny a máte vynikajúcu pochúťku, ktorá je úplne dokonalá chuťou aj konzistenciou.
Ingrediencie:
Cesto:
- 1 1/2 hrnčeka polohrubej múky
 - 1 hrnček kryštálového cukru
 - 1 lyžička mletej škorice
 - 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
 - 1/4 lyžičky jedlej sódy
 - 1/2 lyžičky jemnej morskej soli
 
2 zrelé banány
- 1 hrnček strúhanej cukety
 - 1 vajce
 - 1/2 hrnčeka rastlinného oleja
 - 1 lyžička vanilkového extraktu
 
Poleva:
- 75 g smotanového syra
 - 4 polievkové lyžice zmäknutého neslaného masla
 - 2 hrnčeky práškového cukru
 - 1 lyžica mlieka
 - 1 lyžička vanilkového extraktu
 
Postup:
- Predhrejeme rúru na 180 stupňov a vyložíme pekáč papierom na pečenie. Pokiaľ ho nemáme, vystriekame ho kuchynským sprejom na pečenie alebo vymastíme maslom a vysypeme múkou.
 - Vo veľkej miske zmiešame múku, cukor, škoricu, prášok do pečiva, soľ aj jedlú sódu a dáme zatiaľ na stranu.
 - Do strednej misky vhodíme olúpané banány a roztlačíme vidličkou. Pridáme cukeru, vajcia, rastlinný olej, vanilkový extrakt a ručným mixérom našľaháme.
 - Mokré prísady vmiešame do suchých a premiešame, aby bolo cesto hladké.
 - Rozprestrieme cesto do pekáča a vložíme do rúry. Pečieme cca 35 – 40 minút. Akonáhle začne povrch získavať zlatohnedú farbu, vyskúšame ho uprostred špajdľou.
 - Upečenú buchtu vyberieme z rúry a odložíme na mriežku, aby vychladla. To môže trvať asi 1 hodinu.
 - Potom vyklopíme z pekáča na veľkú tácku alebo čistý papier na pečenie a pripravíme si polevu.
 - V stredne veľkej miske našľaháme smotanový syr s maslom a cukrom.
 - Pridáme mlieko s vanilkovým extraktom a veľmi dôkladne našľaháme.
 - Hotovou polevou rozotrieme rovnomerne po celej ploche a potom už len nakrájame na kúsky.
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín