Jednoduchá a rýchla, presne taká je táto buchta z banánov, po ktorej sa u vás len zapráši. Je úžasne vláčna, jemná a prevonia celú domácnosť.
Ingrediencie:
Cesto:
- 125 g zmäknutého masla
 - 110 g trstinového cukru
 - 2 vrecká vanilkového cukru
 - 2 vajcia veľkosti L
 - 3 veľmi zrelé banány
 - 1 polievkovú lyžicu mlieka
 - 225 g samokypriacej múky
 - 2 lyžičky mletej škorice
 - 1/4 lyžičky jedlej sódy
 - 1 lyžica rumu
 
Vanilkovo-citrónová poleva:
- 150 g práškového cukru
 - 10 g rozpusteného masla
 - 2 lyžičky vanilkového extraktu
 - 2 lyžičky čerstvej citrónovej šťavy z chemicky neošetreného citróna
 
Postup:
- Predhrejeme si rúru na 180 stupňov. Ak máme teplovzdušnú, stačí 160 °C. Nachystáme si guľatú tortovú formu a vyložíme ju papierom na pečenie.
 - Do misy dáme maslo, cukor, vanilku a našľaháme, aby bola zmes pekne nadýchaná a krémová. Po jednom pridáme vajcia a každé dôkladne zašľaháme.
 - Vidličkou roztlačíme v malej miske banány a prihodíme do maslovej zmesi. Premiešame a vmiešame mlieko.
 - Múku so škoricou a jedlou sódou preosejeme do misy a po častiach zamiešame do mokrých prísad. Miešame tak dlho, až sa všetky suroviny prepoja na hladké cesto.
 - Preložíme do pripravenej formy a uhladíme povrch, aby bolo cesto rozprestreté rovnomerne.
 - Vložíme do predhriatej rúry a pečieme 40 – 45 minút. Upečenú buchtu vyberieme z rúry a necháme 10 minút odpočívať.
 - Akonáhle je torta úplne vychladnutá, pripravíme si vanilkovo-citrónovú poelvu.
 - Do strednej misky preosejeme práškový cukor, pridáme maslo, vanilku, citrónovú šťavu a dôkladne miešame, aby bola poleva hladká, bez hrudiek s jemnou konzistenciou.
 - Vyklopíme na povrch torty/buchty a rozprestrieme po celej ploche a keď nám vyjde, tak pokojne aj po stranách.
 - Kto chce, môže ešte posypať kúskami čokolády, nasekanými orechmi, posypať škoricou alebo nechať len tak.
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín