Povarte pečeň s jablkami, šalotkou a bylinkami a získajte skvelú mäsovú pomazánku. Je to je jednoduché!
Ingrediencie
- 500 g kuracej pečene
 - 6 lyžíc masla izbovej tepltoty
 - 2 plátky slaniny
 - 4 malé šalotky
 - 1 strúčik cesnaku
 - 1 a ½ lyžičky čerstvého tymiánu
 - 1 jablko
 - 1 lyžica šalvie
 - 60 ml brandy
 - 1 lyžička soli
 - korenie
 
Postup
- Pečeň očistite, odrežte z nich tuk a tkanivá a dajte do chladničky.
 - Vo veľkej panvici rozohrejte 2 lyžice masla, pridajte na malé kúsky nakrájanú slaninu a opečte do zlatista.
 - Pridajte najemno nakrájané šalotky a cesnak a opekajte kým cibuľka nezosklovatí.
 - Pridajte pečeň, na kúsky nakrájané jablko, šalvia, tymián a varte za občasného miešania, kým jablká nezmäknú a pečeň nebudú vnútri len ľahko ružovkastá.
 - Zmes preložte do mixéra.
 - Na panvicu nalejte brandy a pozvoľna ohrievajte, pritom zošrabujte kúsky z dna panvice. Varte asi minútu a potom nalejte do mixéra.
 - Pridajte soľ a rozmixujte dohladka.
 - Primiešajte maslo a korenie podľa chuti.
 - Preložte do pohárov. Pre dlhšie skladovanie prelejte paštétu v pohári 1-2 lyžicami rozpusteného masla, takto vydrží v chladničke jeden až dva týždne.
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín