Pripravte si sviečkovú s kuracím mäsom. Nielenže je odľahčenejšou formou, je tiež rýchlejšia na prípravu.
Ingrediencie
- 3-4 kuracie prsia
 - 2ks mrkvy
 - 1/2 buľvy zeleru
 - 1ks väčšia cibuľa
 - 1ks petržlenu
 - 500ml kuracieho vývaru (bujón)
 - 5 guličiek nového korenia
 - 8 guličiek celého korenia
 - 3 bobkové listy
 - 70g masla
 - 1 téglik 12% smotany
 - 1ks citróna
 - Hladká múka na zahustenie
 - Brusnice
 
Postup
- Cibuľu nakrájajte najemno. Zeleninu očistite a nakrájajte na hrubej vzorke.
 - Na troche masla speňte cibuľu, potom pridajte nastrúhanú zeleninu a nechajte zľahnúť.
 - Potom pridajte maslo, bobkový list a kuracie prsia vcelku, ktoré nechajte zbelieť z oboch strán.
 - Ďalej zalejte vývarom, aby všetko bolo ponorené, pridajte guličkové korenie, prikryte pokrievkou a nechajte asi hodinu dusiť.
 - Medzitým v smotane rozmiešajte múku (asi 3 lyžice).
 - Po hodine dusenia vyberte mäso a všetko korenie vrátane bobkového listu.
 - Zeleninu rozmixujte tyčovým mixérom, potom prilejte smotanu s múkou a chvíľku povarte.
 - Dochuťte citrónom, cukrom alebo napríklad horčicou podľa chuti.
 - Podávajte s knedľou a brusnicovou omáčkou.
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín