Zdravá a chutná dobrota z ryby a zeleniny! Čo viac si priať? Pripravte si ju kedykoľvek sa vám zachce s naším jednoduchým receptom.
INGREDIENCIA
- 4 tresky (každá s hmotnosťou asi 140 g)
 - soľ
 - čerstvo mleté korenie
 - 1 malá brokolica
 - 4 mrkvy
 - 1 zväzok jarnej cibuľky
 - 150 g šampiňónov
 - 1 hrsť plocholistej petržlenovej vňate
 - 1 citrón
 - 50 ml suchého bieleho vína
 
POSTUP
- Rybu opláchnite a osušte papierovou utierkou.
 - Z oboch strán dochuťte soľou a korením.
 - Brokolicu umyte a rozdeľte na ružičky.
 - Mrkva olúpte a nakrájajte na tyčinky.
 - Jarnú cibuľku opláchnite, olúpejme a pozdĺžne rozpolte.
 - Šampiňóny umyte a nakrájajte na štvrtky.
 - Petržlenovú vňať opláchnite, osušte a nasekajte listy.
 - Citrón opláchnite v horúcej vode, osušte a olúpte škrabkou na zeleninu.
 - Citrónovú kôru nakrájajte na tenké prúžky a potom polovicu citróna odšťavnite.
 - Predhrejte rúru na 200 °C.
 - Na pracovnú plochu rozložte 4 veľké kusy alobalu a na ne naaranžujte zeleninu.
 - Dochuťte soľou a korením.
 - Na zeleninu položte rybu, posypte citrónovou kôrou, pokvapkajte bielym vínom a citrónovou šťavou a posypte petržlenovou vňaťou.
 - Alobal uzavrite okolo rýb a zeleniny, položte na plech a pečte asi 35 minút.
 - Ihneď podávajte.
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín