Lahodný recept na obrátenú tortu z jabĺk, je neskutočne ľahký na prípravu, ale zároveň neskutočne lahodný a nadýchaný!
Čo budeme potrebovať
Na vrchnú časť torty
- 5 jabĺk
 - 5 lyžíc cukru
 - 1 lyžica citrónovej šťavy
 
Na základ torte
- 25 piškótov
 - 4 tégliky tvarohu
 - 4 vanilkové cukry
 - 1 kyslá smotana
 - 4 nátierkové maslá
 
Postup
- Tvaroh, smotanu, cukry a nátierkové maslo vyšľaháme.
 - Do formy vložíme fóliu tak, aby všade presahovala.
 - Na dno nalejeme skaramelizované jablká, ktoré pripravíme tak, že olúpané nastrúhané jablká zvaríme s cukrom a rozmixujeme s citrónovou šťavou.
 - Po vychladnutí navŕšime tvarohový krém, ktorý môžeme opäť prekladať jablkami.
 - Navrch dáme omrvinky sušienok (táto časť bude naspodku).
 - Priklopíme fóliou a necháme cez noc v chladničke.
 - Druhý deň preklopíme (tácku namiesto fólie, otočiť, postaviť, zdvihnúť formu) a dozdobíme podľa fantázie – krémom, šľahačkou, jablkami, škoricou.
 
Čo je lepšie ako lahodná jablková torta s lahodnou kávou. Vyberte si v našej recenzii tennajlepší domáci kávovar , aby ste si túto kombináciu mohli kedykoľvek vychutnať.


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín