Pokiaľ máte k dispozícii zavárací hrniec, ľubovoľné mäso si jednoducho zavarte podľa nášho receptu.
Budete potrebovať
- mäso (bravčové, kuracie, hovädzie a pod.)
 - korenie – soľ, rasca, cesnak, korenie
 - voda
 - zaváracie poháre
 - zavárací hrniec s teplomerom
 
Postup prípravy
- Mäso poriadne očistite od šliach, kostí a prebytočného tuku a opláchnite.
 - Pripravte si zmes soli, rasce, cesnaku, korenia a oleja.
 - Mäso nakrájajte na kúsky a potom ho do korenenej zmesi naložte a nechajte v chladničke odležať aspoň 12 hodín.
 - Medzitým si pripravte zaváracie poháre, ktoré riadne sterilizujte a vysušte.
 - Akonáhle je mäso pripravené, vložte ho do pekáča a upečte tak, ako ste zvyknutí.
 - Nezabúdajte, že k mäsu sa nepridáva cibuľka ani iný druh zeleniny.
 - Mäso po upečení naskladajte do pohárov a zalejte vodou – asi 1,5 decilitra.
 - Ak by ste chceli zavariť mäso vo vlastnej šťave, namiesto vody využite vzniknutú šťavu z pekáča.
 - Okraje okolo pohárov poriadne utrite papierovou utierkou a zaviečkujte.
 - Vložte do zaváracieho hrnca, kde za mierneho varu varte asi jednu hodinu.
 - Ak ste mäso upiekli iba do polomäka, zavárajte ešte ďalší deň na 95 stupňov jednu hodinu.
 - Nechajte poháre vychladnúť a uskladnite na tmavom a chladnom mieste.
 

Máme pre vás aj skvelé recepty na nakladané bravčové mäso . Inšpirujte sa!

Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín