Dusené pokrmy sú vhodné nielen na chladné zimné mesiace, ale svojím spôsobom po celý rok. Zelenina sa dá použiť nielen podľa receptu, ale pokojne na základe sezóny. Môžete tak mať v každom ročnom období úplne iný obsah zeleniny.
Ingrediencie:
- 300 g chudého bravčového mäsa
 - 100 g póru
 - 2 strúčiky cesnaku
 - 120 g brokolice
 - 100 h cukety
 - 150 g tekvica hokkaido
 - 200 g šampiňónov
 - 2 stredne veľké mrkvy
 - 1 červená paprika
 - 3 polievkové lyžice paradajkového pretlaku
 - 100 ml bieleho vína
 - 500 ml zeleninového vývaru
 - 2 bobkové listy
 - 1/2 lyžičky oregana
 - 1 lyžička sladkej papriky
 - 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
 - 1/2 lyžičky rasce
 - Soľ podľa chuti
 - 1/2 lyžičky kajenského korenia
 - 2 polievkové lyžice slnečnicového oleja
 - 1 hrsť petržlenovej vňate na ozdobu
 
Postup:
- Bravčové mäso nakrájame na veľké kocky alebo rezančeky a orestujeme na troške oleja v hrnci.
 - Po pár minútach pridáme nadrobno nakrájaný pór a cesnak nasekaný na tenké plátky.
 - Prihodíme k mäsu do hrnca a za občasného miešania necháme variť.
 - Ostatnú zeleninu nakrájame na hrubé kúsky a krátko orestujeme.
 - Zalejeme bielym vínom, pridáme bobkové listy a zeleninový vývar.
 - Vmiešame paradajkový pretlak a prihodíme všetko korenie.
 - Za občasného premiešania necháme eintopf variť asi 30-40 minút a potom znova dochutíme.
 - Podávajte posypané trochou petržlenovej vňate.
 - Ako príloha je perfektný opečený chlieb s maslom a cesnakom.
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín