Tento recept je jednoduchý a pritom tak luxusný! Jahňacia kolienka dusená veľmi pomaly v rúre v paradajkovej omáčke, ktorá dodá mäsu veľa lahodnej chuti, budú to najlepšie, čo ste za posledný rok jedli!
Ingrediencie
- 6 jahňacích kolienok
 - soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
 - 2 lyžice extra panenského olivového oleja
 - 4 lyžice masla
 - 1 cibuľa, nakrájaná
 - 2 stredné mrkvy, olúpané a jemne nakrájané
 - 3 strúčiky cesnaku, lisované
 - 2 lyžice paradajkového pretlaku
 - 2 šálky hovädzieho vývaru
 - 1 plechovka (425 g) paradajkovej omáčky
 - 2 vetvičky rozmarínu
 - 1 šálka červeného vína
 - zemiaková kaša, na podávanie
 
Postup
- Predhrejte rúru na 175 ° Celzia.
 - Jahňacie kolienka osoľte a okoreňte.
 - Vo veľkom hrnci (alebo panvici) vhodnom do rúry rozohrejte olej.
 - Pridajte jahňacie mäso a opekajte celé dozlatista, asi 4 minúty z každej strany.
 - Podľa potreby pracujte v dávkach.
 - Vyberte jahňacie mäso z hrnca a položte na tanier.
 - V hrnci rozpustite na strednom plameni 2 lyžice masla.
 - Pridajte cibuľu a mrkvu a restujte do mäkka, 4 minúty.
 - Pridajte cesnak a restujte, kým nebude voňavý, ešte 1 minútu, potom pridajte paradajkový pretlak a premiešajte.
 - Zalejte vývarom a paradajkovou omáčkou a potom vráťte jahňacie kolienka do hrnca.
 - Pridajte rozmarín a priveďte do varu.
 - Prikryte a preložte do rúry.
 - Pečte, kým jahňacie kolienka úplne nezmäknú, 2 hodiny.
 - Vyberte jahňacie mäso z hrnca a položte na doštičku.
 - Zabaľte mäso do alobalu, aby ste ho udržali teplé.
 - Rozmarín vyhoďte.
 - Vráťte hrniec na sporák na strednú teplotu.
 - Pridajte víno a priveďte do varu.
 - Znížte teplotu a nechajte variť do zhustnutia, 10 minút.
 - Vmiešajte zvyšné 2 lyžice masla.
 - Jahňacie mäso podávajte so zemiakovou kašou a lyžicou omáčky navrch.
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín