Tento recept na domáci pita chlieb sa ľahko pripravuje, pretože vyžaduje iba niekoľko ingrediencií, ktoré už možno máte doma po ruke! Vypracujte veľmi jednoduché cesto, nechajte ho vykysnúť a zažite čaro čerstvého, teplého, dokonale nadýchaného domáceho pita chleba.
Čo budeme potrebovať
- 300 g hladkej múky
 - 130 g gréckeho jogurtu
 - 120 ml vody
 - 3 lyžice olivového oleja
 - Lyžica cukru
 - Lyžička suchého aktívneho droždia
 - Lyžička soli
 
Postup
- Múku, cukor, droždie a soľ dáme do misy
 - Pridáme vodu, jogurt a olivový olej
 - Všetko premiešame, a akonáhle sa cesto spojí, rukami ho v mise zľahka prehnite, kým sa dobre nezapracuje
 - Misu prikryjeme a cesto necháme hodinu kysnúť (nijako výrazne nevykysne)
 - Cesto vyklopíme na dobre pomúčenú pracovnú plochu
 - Krátko ho znova prehniteme a vytvarujeme do bochníčku
 - Bochník nakrájame na šesť rovnakých kusov
 - Každú časť vyvaľkáme, na placku
 - Pokiaľ je cesto lepivé, pridáme ďalšiu múku
 - Jednotlivé plátky pita uchovávame oddelené mastným papierom a prikryté vlhkou utierkou
 - Rozpálime si veľkú nepriľnavú panvicu, ktorú vymažeme trochou olivového oleja
 - Pitu vyprážame na vysokú teplotu, niekoľko minút z každej strany, kým nebude pekne sfarbená dozlatista
 - Jednotlivé plátky chleba uchovávame v teple alebo ich pred podávaním opekáme na panvici alebo grilujeme v rúre, aby sa ohriali
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín