Nemáte chuť na kura s plnkou , radšej dávate prednosť niečomu ľahšiemu ? Pečené kura s cesnakom a rozmarínom bude tá pravá voľba pre Vás, jeho príprava je úplne nenáročná.
Ingrediencie
- 1 kura v celku
 - 2 vetvičky čerstvého rozmarínu
 - 1 hlavička cesnaku, rozkrojená napoly
 - 3 strúčiky cesnaku, rozotreného
 - 2 citróny (chemicky neošetrené), nakrájané na polovicu
 - 1 citrón, nakrájané na plátky
 - 2 lyžičky strúhanej citrónovej kôry
 - 4 lyžice masla
 - 200 ml bieleho vína
 - 2 cibule, nakrájané na štvrtky
 - morská soľ
 - drvené korenie
 
Postup
- Maslo zmiešame so sekaným rozmarínom, s 3 strúčikmi cesnaku, soľou, korením a citrónovou kôrou.
 - Zmes natlačte pod kožu kurčaťa, predovšetkým pod prsia.
 - Časť zmesi dajte aj dovnútra kurčaťa, pridajte 2-3 cibule, 1/2 cesnaku, plátky citróna a vetvičky rozmarínu.
 - Kurča vložte do pekáča, pridajte zvyšok citróna, cibule, cesnaku a byliniek.
 - Pridajte víno a trošku vody, pečte pri 180 ° C asi 1,5 – 2 hodiny do zlatista.
 - Z upečeného kurčaťa vyberte cibuľu a korenie.
 - Veľkonočné pečené kura môžeme servírovať so zemiakmi dusenými vo vlastnej šťave alebo zapečenou zemiakovou kašou.
 

Vyskúšajte napríklad naše skvelé recepty na zemiaky dusené vo vlastnej šťave , ktoré si môžete ku kurčaťu dať ako prílohu.

Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín