Tentokrát to nie je tvar slimákov, ale mriežok a chutia úplne rovnako skvele. V tomto recepte môžete popustiť uzdu svojej fantázii a chuťovým bunkám. Vyberte si variáciu údenín podľa svojej ľubovôle.
Čo budeme potrebovať
- 2 lyžice hladkej múky
- 2 plátky lístkového cesta (vyvaľkané)
- 6 lyžíc omáčky Marinara
- 90 g strúhaného syra
- 100 g koliesok údeniny (salám, vysočina, feferónky atď.)
Postup
- Rúru si predhrejeme na 200 stupňov
- Plech vyložíme papierom na pečenie
- Pracovnú plochu posypeme múkou a rozložíme (rozvaľkáme) prvý plát lístkového cesta
- Rozvaľkané cesto rozrežeme pozdĺžne na 3 obdĺžniky
- Tie potom znovu rozrežeme, aby vzniklo 6 približne rovnako veľkých štvorcov
- Listové štvorčeky položíme na plech
- Každý štvorec potrieme 1 polievkovou lyžicou omáčky
- Omáčku roztierame až po okraje
- Hore navŕšime syr a údeninu
- Druhý plát vyložíme na pracovnú plochu
- Rozrežeme ho opäť na 3 obdĺžniky
- Každý obdĺžnik rozrežeme znova pozdĺžne, aby nám vzniklo približne 12 rovnako veľkých prúžkov cesta (spolu 36 prúžkov)
- Na každý štvorec položíme 6 prúžkov, tak aby vytvorili mriežku
- V rúre pečieme 20 minút, kým nie sú pizza slimáky zlatohnedé
- Keď sú upečení, necháme ich na 10 minút odpočinúť, než ich budeme servírovať

Dávajte na ne pozor, slimáky sa bohužiaľ rýchlo spália.

 Katalóg ingrediencí
Katalóg ingrediencí Bylinky
Bylinky Korenie
Korenie Plodiny
Plodiny Syry
Syry Huby
Huby Aditíva potravín
Aditíva potravín