Nadýchané, lahodné a zdravé lívanečky z tekvice a ovsených vločiek, príjemne osladené javorovým sirupom, sú dokonalým bezlepkovým jedlom, ktoré je možné pripraviť priamo v mixéri.
Ingrediencie
- ¾ šálky tekvicového pyré
 - 2 veľké vajcia
 - ⅔ šálky nesladeného vanilkového mandľového mlieka (alebo mlieka podľa výberu)
 - 2 lyžičky vanilkového extraktu
 - 1 polievková lyžica javorového sirupu
 - 1 a ½ šálok ovsených vločiek, bez lepku, ak chcete
 - 2 lyžičky prášku do pečiva
 - 1 lyžička mletej škorice
 - 1/2 čajovej lyžičky nového korenia
 - 1/2 lyžičky muškátového orieška
 - 1/2 lyžičky sušeného zázvoru
 - 1/4 čajovej lyžičky soli
 - olivový olej, na vyprážanie
 
Postup
- Pridajte všetky ingrediencie do mixéra a mixujte na najvyšší stupeň, kým nebude zmes úplne hladká, asi 30 sekúnd až 1 minútu.
 - Mierne potrite panvicu kokosovým alebo olivovým olejom a dajte na stredný plameň.
 - Akonáhle je panvica horúca, pridajte na ňu asi 1/3 šálky cesta na každý lívanec.
 - Cesto môže byť husté, takže budete musieť použiť lyžicu, aby sa trochu rozložilo.
 - Lievance smažte hneď po vymiešaní cesta, inak bude cesto príliš hutné.
 - Vymažte 2–4 minúty, kým na okrajoch lievancov neuvidíte niekoľko bublín.
 - Otočte lievance a smažte dozlatista.
 - Ak zistíte, že hnednú príliš rýchlo, musíte znížiť teplotu.
 - Panvicu očistite a opakujte s ďalším množstvom oleja a zvyšným cestom.
 - Celkom by vám malo vyjsť 6 lievancov.
 - Dobrú chuť!
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín