Túto nátierku z nivy si zamilujete. Vďaka tvarohu je zdravšia a príprava je veľmi rýchla.
Ingrediencie
- 70-80g nivy
- 15g hermelínu
- 250g polotučného tvarohu (vo vaničke)
- 3-4 lyžice mlieka
- 1/2 strúčika cesnaku
- Mleté korenie
- Vlašské orechy na ozdobu
Postup
- Nivu nastrúhajte alebo pokrájajte na malé kúsky. Cesnak prelisujte alebo nasekajte.
- V mise zmiešajte nastrúhanú nivu s cesnakom, prilejte mlieko a pridajte tvaroh.
- Dôkladne premiešajte alebo prešľahajte šľahačom.
- Hermelín pokrájajte najemno alebo nastrúhajte. Pridajte do misy.
- Nakoniec nátierku dochuť korením. Nesoľte, pretože niva nátierku osolí dosť.
- Hotovú nátierku nechajte chvíľu odležať a potom podávajte na jednohubkách ozdobenú vlašským orechom.
Na jednohubky môžete pokladať aj napríklad hroznové víno, mandarínku, kyslú uhorku alebo inú zeleninu. Kto čo má rád.


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín