Tradičný recept, v ktorom sa snúbi chuť diviačieho mäsa predovšetkým s cibuľou a korením. Chuť je tu mierne ozvláštnená kúskom slaniny.
Ingrediencie:
- 600 g diviačieho mäsa
 - 3 cibuľa
 - 50 g slaniny
 - 100 ml červeného vína
 - 400 ml vody
 - 2 PL paradajkového pyré
 - 4 paradajky
 - 8 PL sójovej omáčky
 - 2 PL oleja
 - borievka
 - klinček
 - kukuričný škrob alebo solamyl
 - soľ, korenie
 
Postup:
- Kančie mäso umyte, nakrájajte na kúsky a zľahka orestujte v hrnci s rozpáleným olejom.
 - Mäso vyberte a do hrnca dajte zosklovatieť nakrájanú cibuľu.
 - Po chvíľke pridajte do hrnca aj na kocky nakrájanú slaninu.
 - Keď je slanina ľahko orestovaná, pridajte paradajkové pyré a krátko povarte.
 - Následne pridajte nakrájané paradajky a dôkladne zamiešajte.
 - Prilejte vodu a červené víno.
 - Keď sa zmes začne variť, pridajte diviačie mäso, sójovú omáčku a korenie.
 - Premiešajte a za občasného miešania varte v priklopenom hrnci približne 2 až 2,5 hodiny.
 - Po uplynutí tejto doby vyberte borievka a klinčeky av prípade potreby zahustite pomocou kukuričného škrobu či solamylu.
 
Tento diviačí guláš je možné servírovať s knedľami, cestovinami či čerstvým pečivom.

Diviaka nemusíte vždy konzumovať len vo forme guláša. Vyskúšajte aj ďalšie pochúťky z diviačieho mäsa!

Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín