Červené víno je jednou z ingrediencií, ktorá sa pri preprave diviačieho mäsa často využíva. Dodá mu lahodnú chuť aj vôňu. Nie inak je tomu aj v tomto recepte!
Ingrediencie:
Marináda
- 1000 g diviačieho mäsa
 - 2 šálky červeného vína
 - 1 šálka octu z červeného vína
 - 1 cibuľa
 - 1 stopkový zeler
 - 1 mrkva
 - klinček
 - borievka
 - rozmarín
 
Omáčka
- 1 cibuľa
 - 1 strúčik cesnaku
 - 40 g cukru
 - 30 g vysokopercentnej horkej čokolády
 - 3-4 sušené slivky
 - bobkový list
 - ocot z červeného vína
 - olivový olej
 - borievka
 - tymian
 - soľ, korenie
 
Postup:
- Kančie mäso nakrájajte na menšie kúsky a dajte ho naložiť spoločne s nakrájanou zeleninou a korením do marinády z červeného vína a octu.
 - Nechajte marinovať najlepšie cez noc.
 - Nasledujúci deň diviačie mäso zľahka orestujte v hrnci s olivovým olejom.
 - Následne k mäsu pridajte nakrájanú cibuľu a nechajte dusiť do mäkka.
 - Keď je cibuľa mäkká, prilejte do hrnca zvyšok marinády, bez korenia, a prípadne aj trochu horúcej vody. Mäso musí byť celé ponorené v tekutine.
 - Dochuťte soľou a korením.
 - Hrniec priklopte pokrievkou a za občasného miešania duste na miernom ohni asi 2 až 2 a pol hodiny, v závislosti od veľkosti kúskov mäsa.
 - Ku koncu, keď už je mäso takmer úplne mäkké, si v inom hrnci zmiešajte zostávajúce ingrediencie na omáčku a za stáleho miešania nechajte asi 3-4 minúty variť.
 - Keď je táto omáčka hotová, pridajte ju do hrnca s diviačím mäsom a premiešajte.
 
Tento pokrm môžete servírovať napríklad s polentou alebo s rozmanitými prílohami zo zemiakov.

Maďarský guláš, segedínsky guláš, zabíjačkový guláš aj burtguláš. Inšpirujte sa našimi receptami na guláš 10-krát inak!

Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín