Pokiaľ máte radi pikantné pokrmy, môžete tento recept ozvláštniť pridaním sušených mletých chilli papričiek. Stačí ich pridať k zmesi zosklovatenej cibule, mrkvy a zeleru.
Ingrediencie:
Marináda
- 1000 g diviačie stehná
 - 2 šálky červeného vína
 - 1/2 šálky octu z červeného vína
 - 1 cibuľa
 - 1 stopkový zeler
 - 1 mrkva
 - 1 PL balzamikového octu
 - bobkový list
 - tymian
 - nové korenie
 
Omáčka
- 1 cibuľa
 - 1 strúčik cesnaku
 - 1/2 šálky sušených sliviek
 - 1 stopkový zeler
 - bobkový list
 - 1 PL hnedého cukru
 - pomarančová kôra
 - sušené mleté chilli papričky (voliteľné)
 - kúsok vysokopercentnej horkej čokolády
 - 4 PL olivového oleja
 - soľ, korenie
 
Postup:
- V hrnci priveďte do varu všetky ingrediencie na marinádu okrem diviačieho mäsa, teda zmes nakrájanej zeleniny, vína, vínneho octu a korenia.
 - Nechajte vychladnúť a do takto pripravenej marinády vložte na 24 hodín diviačie mäso nakrájané na kúsky.
 - Potom mäso z marinády vyberte, tekutinu preceďte. Uchovajte iba tekutinu, nie zvyšky zeleniny a korenia.
 - V hrnci na olivovom oleji rozvoňte prelisovaný cesnak.
 - Pridajte nakrájanú cibuľu, mrkvu a zeler, restujte približne 6-8 minút.
 - Následne vložte do hrnca aj namarinované mäso a premiešajte.
 - Prilejte marinádu a priveďte do varu.
 - Pridajte bobkový list, sušené slivky a cukor.
 - Priklopte pokrievkou a za občasného miešania varte približne po dobu 2 hodín.
 - Keď je mäso mäkké, pridajte trochu pomarančovej kôry a nastrúhanú čokoládu.
 - Premiešajte a prípadne ešte dochuťte soľou a korením.
 
Kancové stehno ako guláš chutí výborne s knedľou, zemiakovou kašou aj šťouchanými zemiakmi.

Zverina nie je len diviačie. Vyskúšajte aj naše lahodné recepty zo srnčieho mäsa . Pripravte si z neho guláš aj steak!

Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín